Uživatelská práva nad seznamy

Uživatelská práva většinou vyřešíte přímo při vytváření uživatelských rolí (návod na „Nastavení uživatelské role„).

Může však nastat situace, kdy nechcete, aby někteří uživatelé viděli všechny kontakty a zároveň, aby viděli jen kontakty, u kterých jsou vlastníky. Například pokud má jeden kontakt na starosti více lidí v týmu.

V tomto případě využijete možnost nastavit „Uživ. role s povolením zobrazení daného seznamu (a kontaktů v něm zobrazených)„. Uživatelé mající přiřazenou příslušnou uživatelskou roli mohou takto vidět kontakty v daném seznamu i přesto, že nejsou vlastníky kontaktů.

U možnosti „Uživ. role s povolením editace tohoto seznamu (a kontaktů v něm obsažených)“ navíc přidáváte možnost upravovat kontakty obsažené v daném seznamu i přesto, že nejsou uživatelé jejich vlastníci. Úpravou je myšlena změna jména, telefonu, emailu, adresy či některého vlastního pole u kontaktu.

Viditelnost aktivit, úkolů, obchodních případů nebo firem nad kontakty v seznamu, řeší již konkrétní nastavení uživatelské role.

Uživatelská práva nad seznamy v Anabixu

V případě jakýchkoli dotazů k tomuto a dalším nastavením nás kontaktujte na anabix@anabix.cz
Rádi vám s nastavením pomůžeme.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>